Massor av film från Nordafrika

Den 21 mars börjar årets upplaga av CinemaAfrica, Stockholms återkommande filmfestival med verk från den afrikanska kontinenten. I år satsar man påpassligt på ett antal filmer som berör den arabiska våren och revolutionerna i Tunisien och Egypten. Men det finns också plats för filmer från Marocko, Algeriet, Rwanda, Sydafrika och mycket mer.
Flera filmskapare, regissörer, producenter och aktivister har bjudits in till Stockholm, vilket öppnar för väntade och oväntade möten.
Bland filmerna märks No More Fear om tunisiska rättsaktivister samt ½ Revolution och 18 Days från Tahrirtorget i Kairo, Egypten.
Festivalen inleds med den marockanska filmen A Film, om villkoren för det dagliga livet och skapandet i Marocko. Free Man är en annan marockansk film som utspelar sig under andra världskriget. Det är en film om kampen mot nazismen men också för den nordafrikanska självständigheten.
En tunisisk dokumentär om kvinnliga proffsboxare, Boxing with her, är också väl värd att ta en titt på.
Och mycket mycket mer…

Detta inlägg publicerades i Nyheter. Bokmärk permalänken.