Egyptens folkvalde president och Montreal

Så har Egypten äntligen fått sin första folkvalda president. Muhammed Mursi, som tillhör Muslimska brödraskapet, tillträdde sin post söndagen den 30 juni. Men det är ett vingklippt ämbete han tillträder. Militärrådet SCAF, som skulle leda övergången till demokrati i Egypten, behåller greppet om makten och försöker på olika sätt begränsa Mursis möjligheter att styra. Läs min krönika i Borås Tidning.
Men det rör på sig även på andra håll i världen. I den kanadensiska staden Montreal har invånarna tröttnat på korruption och maktfullkomlighet och gett sig ut på gatorna med kastruller för att protestera. Det var studenterna som började säga ifrån mot höjda avgifter. Men när nya regler som begränsade demonstrationsrätten infördes tyckte många andra att måttet var rågat. I Borås Tidning berättar jag mer.

Detta inlägg publicerades i Egypten, Krönikor, Nyheter. Bokmärk permalänken.