Libyen på väg utför

Bildbyline i BTLibyen efter Muammar Ghaddafi såg till en början ut att vara på rätt väg. Men nu, två år efter att diktatorn störtades, ökar våldet och väpnade grupper beskjuter varandra på huvudstaden Tripolis gator. Från öster, där mycket av oljan finns, hörs nya krav på självständighet och strejker och protestaktioner stoppar oljeflödet, som betalar i stort sett all annan verksamhet i landet. Centralregeringen står utan tvivel inför stora utmaningar. Men det finns möjliga vägar framåt.  Läs mer i Borås Tidning.
I Syrien, där avtalet om kemvapen inbjöd till förhoppningar, fortsätter kriget på marken med oförminskad styrka. Något datum för en fredskonferens i Genève har man inte kunnat enas om. Men diskussionen om massförstörelsevapen fortsätter, nu med fokus på Iran. Läs mer i Borås Tidning.

Detta inlägg publicerades i Nyheter. Bokmärk permalänken.